”En verden af liv”

Gladsaxe Bladet
Kultur

Skrevet af Hanne Skovby
17. maj 2011 (kl. 10:43)

Åbningssangen fra Disney’s musicalsucces ”Løvernes Konge” passer perfekt til Gladsaxe Folkekor, der søndag fejrede 25-års jubilæum med et brag af en festkoncert.

Festsalen på Høje Gladsaxe Skole var fyldt, og gensynsglæden var i højsædet, da Gladsaxe Folkekor præsenterede en perlerække af numre i anledning af korets 25-års jubilæum.

På programmet var en skøn blanding af rock, pop og det, der fra start har været korets specialitet: Musicals.

Og selv om koret til tider har haft en lidt omtumlet tilværelse, er de i dag i topform.

”Da jeg kom til for omkring seks år siden, havde koret lidt af en identitetskrise”, fortæller dirigent Christian Dahlberg.

”For hvem kunne nu bruge os, når Gladsaxe Teater var lukket? Der er jo ikke mange, der sådan står og mangler et teaterkor. Så hvad gør vi? Vi laver da vores eget kor,” fortsætter han.

I dag er koret en selvstændig enhed der giver koncerter både i Danmark og i udlandet. Jubilæumskoncerten var dog lidt ud over det sædvanlige, og koret har øvet intenst på sangene siden november. Som et nyt krydderi var instruktør Troells Toya kaldt ind for at sætte dramatisk liv i sangene, hvilket udmøntede sig i alt fra hippiernes fredstegn til hønsenes klukken.

Det har givet ekstra arbejde, fortæller Christian Dalberg.

”De medlemmer, der var med i teatrets tid, var jo vant til den slags, men næsten halvdelen af dem, der er med i dag, er nye, så det var en udfordring.”

Gensynsglæden blomstrede især i fuldt flor efter pausen, da korets gamle samarbejdspartnere fra tiden på Gladsaxe Teater, Flemming Enevold og Marianne Mortensen, indtog scenen med uddrag af succesforestillingen Cyrano.

Og det var et særligt øjeblik for de to stjerner, som siden har fejret et utal af succeser – dog altid hver for sig.

”Vi har faktisk slet ikke arbejdet sammen eller set hinanden i de 14-15 år, der er gået siden Cyrano,” siger Flemming Enevold, som peger på, at det ofte går sådan i teaterbranchen.

”Man er så tæt sammen i så lang tid, og der er så mange store, intense følelser i det, og så ses man ikke mere, så det kan være lidt mærkeligt.”

Både Flemming Enevold og Marianne Mortensen nød også gensynet med de korsangere, der var med dengang. Og de mærker stadig publikums begejstring for forestillingen.

”Jeg møder stadig folk, der taler om Cyrano og spørger, om vi ikke sætter den op igen, ”siger Marianne Mortensen, der ikke et øjeblik var i tvivl, da hun blev bedt om at synge til jubilæumskoncerten.


Der var masser af farver og liv, da Gladsaxe Folkekor søndag aften leverede et brag af en jubilæumskoncert.

Foto: Kaj Bonne.

 

Flemming Enevold havde fundet Cyrano’s hat og næse frem i dagens anledning, da han sang uddrag fra forestillingen sammen med Marianne Mortensen.

Foto: Kaj Bonne.