400 til jazz i kirken (28. november 2017)

Bobo Moreno har med stor succes optrådt et par gange i de lokale kirker inden for de seneste uger, og koncerten i Stengård Kirke var helt forrygende. Foto: Kim Malmqvist.

Jazzet julemusik i Stengård Kirke

Gladsaxe Folkekor og A Very Big Band – 60 sangere og musikere og 400 publikummer

Over 400 deltagere havde søndag eftermiddag fundet vej til sognekirken i Stengård-kvarteret. En jazzet julekoncert blev afholdt med kor og big band. Og endnu engang havde Gladsaxe Folkekor og Gladsaxe Jazzklub fundet sammen i et unikt samarbejde om en musikalsk koncert med 60 medvirkende.

Stengård Kirke – med organist Birgitte Stage som medarrangør af koncerten – havde beredvilligt åbnet kirkens port for arrangementet. Den nu 55 år gamle kirke er kendt for sine mangeartede koncerter og særlige events, hvorfor det faldt naturligt at invitere de to foreninger indenfor.

Op til selve koncerten havde korets over fyrre sangere og bigbandets atten musikere arbejdet målrettet med koncertens repertoire – under kyndig ledelse af dirigenterne Christian Dahlberg og Ole Kock Hansen.

Koncertens store oplevelse var så ubetinget sangeren, Bobo Moreno. Endnu engang blev det dokumenteret, at denne alsidige sanger hører til blandt landets bedste. Med bl.a. sangen ”Georgia” viste han sit format.

Koncertens 24 numre fik mange til at tabe vejret af benovelse, og på alle stolerækker kunne undervejs iagttages blanke øjne og rullende tårer, som følge af de smukke musikalske præstationer.

Julekoncerten sluttede ved skumringstid. Og med en klar forventning om, at denne musikalske julekaravane også vil dukke op i byen i 2018.

Succeskoncert søger nye rammer (10. april 2017)

250 billetter blev nærmest flået væk, da Gladsaxe Jazzklub og Gladsaxe Folkekor i fællesskab gav en julekoncert i Bagsværd Kirke i slutningen af november 2016. Mange måtte opgive at komme ind. Nu vil man gerne gentage succesen - og atter med sangeren Bobo Moreno som hovednummeret. Men nu gælder det om at finde et større lokale, så flere kan få fornøjelsen af at opleve de musikalske udfoldelser.

De to foreninger har søgt kommunen om et tilskud på 40.000 kr. for at få det til at løbe rundt. Ved koncerten i 2016 var der et underskud på 155 kr., men dem dækkede Bagsværd Kirke.

Bagsværd kirke 27. november 2016

Gladsaxebladet: Julen kom med jazzet julemusik (29. november 2016)

Der var ikke mange ledige kvadratmeter i kirken, hvor koncerten mageligt kunne have samlet langt flere end de 250, nåede at få fat i en billet. Foto: Kaj Bonne.

Billetterne var revet væk til koncert i Bagsværd Kirke

Ikke alle kom ind i det forjættede land, da der i søndags var koncert i Bagsværd Kirke. 1.søndag i advent blev markeret med stor intensitet i Bagsværd Kirke.

Et fyldt kirkerum med over 250 gæster var samlet om en julekoncert af den mere spektakulære slags. Mange måtte opgive at få billet, for de var hurtigt revet væk.

Gladsaxe Folkekor og Gladsaxe Jazzklub havde endnu engang fundet sammen i et fornemt samarbejde om et musikalsk initiativ – en julekoncert med bigband og korsang. Og Bagsværd Kirke havde beredvilligt stillet det unikke kirkerum til rådighed. Arkitekt Jørn Utzons smukke kirkerum bestod søndag eftermiddag den akustiske test med korets fyrre sangere og bigbandets atten musikere.

Julekoncertens dirigenter, Christian Dahlberg og Ole Kock Hansen, havde i mange uger op til koncerten arbejdet hårdt med de skrevne arrangementer – 24 indslag var blevet forberedt.

Koncertens store oplevelse var så ubetinget sangeren, Bobo Moreno. Endnu engang blev det dokumenteret, at denne alsidige sanger hører til landets bedste.

Med stående applaus ved afslutningen af koncerten sendte publikum samtidig et tydeligt signal til arrangørerne om, at 1. søndag i advent godt måtte blive en tilbagevendende begivenhed – og gerne med jazzificeret julemusik.

Gladsaxebladet: Jazzet julekoncert i Bagsværd kirke (foromtale 15. november)

A Very Big Band spiller swingmusik og funk, så det rykker.

Gladsaxe Folkekor og big band optræder sammen med Bobo Moreno

Gladsaxe Jazzklub er gået sammen med Bagsværd Kirke om en julekoncert 1. søndag i advent klokken 15.00.

Kor, bigband og én af landets dygtigste vokalister giver koncert med jazzificerede sange og salmer. En swingende markering af julens komme.

Gladsaxe Folkekor oprettedes som teaterkor på det nu lukkede Gladsaxe Teater. Koret, der har 60 medlemmer, lever videre og stortrives i eget regi med koncerter og workshops. Koret ledes af dirigent, Christian Dahlberg.

Oprindeligt et musicalkor, men nu er der også jazz, pop og klassisk på repertoiret, der udvikles i et fint samspil mellem kor, dirigent og pianist.

A VERY BIG BAND er et 18 mand stort orkester spækket med professionelle og talentfulde musikere. Orkestret ledes af Ole Kock Hansen, pianist og mangeårig dirigent for DR Big Band.

Orkestrets repertoire spænder bredt lige fra dansevenlig swingjazz til spændstig funk med bidrag fra blandt andre Count Basie, Ellington, Thad Jones, Ole Kock Hansen, Niels Jørgen Steen med flere.